pk malewsl maleath malecisco maleecdl maleetweening malewlab maleskzkl male

Aktualności

b_280_0_16777215_00___images_rsgallery_original_bruks2010g.jpgW nagrodę za zwycięstwo w konkursie „Europa to My" przebywał na wyjeździe studyjnym do siedziby Parlamentu Europejskiego w Brukseli, połączony z wizytą w Komisji Europejskiej oraz zwiedzaniem miasta. Konkurs to wspólna inicjatywa Biura Parlamentarnego Róży Thun i Stowarzyszenia Projekt Polska. Koordynatorem projektu ze strony szkoły była p. Katarzyna Kapcińska-Czerniak. Krzysztof uważa swój wyjazd za najwspanialsza rzecz jak mogła go spotkać.
- Bruksela jest jednym z najnowocześniejszych miast na świecie – relacjonuje - bardzo zadbanym, widać to wśród ludzi i ulic, można rozpoznać łatwo, że przebywa tu wielu polityków. b_280_0_16777215_00___images_rsgallery_original_bruks2010b.jpgNajwiększe wrażenie zrobił na mnie przeciętny dzień europarlamentarzysty, który jest na prawdę pracowity. Odwiedzając gabinet europoseł Róży Thun byłem pod wrażeniem jej operatywności i elokwencji. Najcenniejsze dla mnie było poznanie funkcjonowania Parlamentu Europejskiego i Komisji Europejskiej od środka, ponieważ dowiedziałem się mnóstwo rzeczy niedostępnych, na co dzień w telewizji, gazecie czy książce. Wyjazd był pełen niespodzianek. Pierwszą zrobiła wszystkim Pani poseł Róża Thun, gdy we wtorek rano pojawiła się w hotelowym holu z czekoladkami z okazji Dnia Dziecka a wieczorem wszyscy razem eksperymentowaliśmy z przysmakami etiopskiej kuchni. W ostatni dzień zobaczyliśmy muzeum czekolady i Atomium.
Dziennik Internetowy
wywiadowka    edus

plan lekcji    zastepstwa

Ozety na Facebooku

eukrag facebook   logo 1procent

©2012 PZ3 STiO w Oświęcimiu